Flemminge Gård

 

Ursprungsgården Flemminge köptes 1956 av Evas pappa Karl-Henrik Olofsson, och frun, Evas mor, Maj-Britt flyttade in 1957/58.

Sedan dess har mark köpts till och i dag är de knappt 300ha allt som allt med åker, skog och beten. Det finns även fiskevatten i Bråviken. 

På gården finns också ett stort gravfält, Gullestadgravfältet. Främst förekommer järnålderslämningar, i synnerhet gravar och gravfält, men även stensträngar, fornborgar, hällristningar och rösen. Gullestad är ett gravfältet som utgör Vikbolandets största gravfält med ca 265 synliga fornlämningar. Sannolikt har gravfältet varit i bruk under hela järnåldern.

 

Pappa K-H "Agga" Olofsson på punchhoppning med sitt älskade avelssto Valencia (e. Vagabond)

 

Den 1:e decemeber 2000 stod ridhuset färdigt 20m x 60m. Ett utmärkt arbetsridhus.
I december 2002 flyttade vi in i vårt nya boningshus då det som fanns tidigare hade brunnit ner till grunden i maj 2001. En underbar känsla att få flytta in i!

Maj 2010 rev gamla stallet/ladugården. Ett stort steg i vår hästutveckling. November 2010 började de första hästarna flytta in i det nya stallet som äntligen började ta form. 

 

 

I familjen tillhör Eva Gudmundsson och maken Michael Sahlström. Tillsammans finns det 5 barn, Carl och Adam Gudmundsson, Emilia, Matilda och Gabriell Sahlström. Carl och sambon Betrice Björklund har två barn, Charlie och Majlis födda 2017 och 2019. Sen finns det ett antal hundar och katter förutom alla hästarna. Alla barn är utflygna men som väl är kommer de allt som oftast och hälsar på.

Från och med den 1:a januari 2019 har vi gjort ett generationsskifte och Carl är nu ägare till Flemminge Gård och driver Kryger AB.
Dock kommer vi att vidare arrendera stallar, ridhus och hagar.  

2019 byggdes ny maskinhall där gamla logen stod. I maskinhallen finns förutom lagring för maskiner mm även en tvätthall och en verkstad.

  

Karl-Henrik Olofsson, även kallad Agga av många, avled 11 september 2012.
Maj-Britt Olofsson mest kallad mormor av alla, avled 21 mars 2016.